Hur får man bort henna-färg från ögonbrynen? Rädda dina bryn efter färgning

Planen verkade enkel: färga ögonbrynen med henna för ett snyggt resultat. Men tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig. Brynen kan bli för mörka eller, ännu värre, få oljämn färg. Är det då möjligt att få bort hennafärg från ögonbrynen om man är missnöjd? Lär dig några sätt som kan hjälpa dig att komma undan med värdighet efter ett misslyckat försök att färga brynen.

Hennatoning är ett betydligt billigare alternativ till permanent sminkning eller microblading. Det kostar inte bara mindre, men tillåter dig även att göra färgen på dina ögonbryn mörkare utan att lämna bekvämligheten av ditt hem. Men då och då kan denna behandling gå snett…

Misslyckad hennafärgning av ögonbrynen

Kan något gå fel när du utför en så enkel uppgift som att färga brynen med henna? Såklart! Trots att denna sorts färg inte varar lika länge som permanent sminkning måste du inse att effekten som uppnås ändå håller i sig i ett par veckor (beorende på olika faktorer) och det finns en hel del som kan gå snett.

  1. Brynen kan bli för mörka, antingen för att färgen var för stark eller du lät den sitta i för länge innan den tvättades ur.
  2. Effekten som uppnås kan se dålig ut för att hennan färgade huden annorlunda än vad du väntat dig, till exempel för röd eller svart.
  3. Brynen kan bli osymmetriska eller ojämna om du inte applicerar färgen tillräckligt noga, eller gör det i en hast.

Rädda ögonbrynen efter en misslyckad färgning

Som tur är finns det vägar ut ur denna situationen. En del av dem är lite väl extrema, så som att växa eller klippa lugg som ska täcka brynen. Det finns även några väldigt effektiva men krångliga lösningen, så som att göra brynen ljusare med concealer eller ögonskugga varje dag.

Den bästa lösningen för att rädda ögonbryn efter en misslyckad färgning är att ljusa upp dem igen. Denna process tillhör inte de enklaste lösningarna, framförallt om färgen som använts var syntetisk och verkade som vanlig hårfärg eller toning. Men det är fortfarande värt ett försök.

Sätt för att ljusa upp brynen efter misslyckad toning

Världen går inte under om dina ögonbryn visar sig bli alldeles för mörka efter att du behandlat dem med henna. Här är några av de bästa sätten för att ljusa upp brynen igen. Se vad som funkar för dig!

  • Varmt vatten med tvål – blötlägg en bommullstuss eller makeup-svamp i varmt vatten med tvål. Därefter gnuggar du brynen med tussen eller svampen. Om brynen färgades nyligen kan denna metod hjälpa dig att ljusa upp brynen något.
  • Sminkborttagning – eftersom henna ses som en färgande kosmetika kan du försöka få färgen att blekna med en sminkborttagningsprodukt. Eftersom det är starkare än vanlig tvål kan detta vara ett effektivt sätt för att få bort viss färg från brynen, särskilt om de blivit för mörka eller de har fastnat för mycket färg på huden.
  • Tandkräm – detta är en lösning för de med känslig hy. Applicera tandkräm på ögonbrynen och låt det verka i cirka 5 minuter innan tandkrämen tvättas av. Brynen borde bli ljusare i färg, men kan även orsaka en liten tillfällig hudreaktion om din hud är väldigt känslig.
  • Mekanisk peeling – peeling eller scrubbing verkar såklart vara den enklaste lösningen, om du inte har gjort det precis innan du färgade brynen med henna. Små korn i peeling och scrubbar ska inte skada ögonbrynen, men det översta hudlagret som färgas med hennan, epidermis, är lätt att ta bort med hjälp av dessa produkter. Gnugga dem mjukt och förskiktigt med små rörelser och rikligt med produkt.
  • Citronjuice – citrusfrukter är kända för sina blekande egenskaper, därför kan du förbereda en särskild produkt för ögonbrynen genom att hälla färskpressad citronjuice över en bommullstuss och sedan badda den över brynen. Detta är faktiskt ett effektivt sätt att även ljusa upp håret. Men var försiktig så att det inte rinner ner i ögonen!
  • Raklödder – en oväntad kosmetika som kan rädda oss om våra bryn blivit för mörka efter misslyckad färgning. Ta en liten klick raklödder, applicera den på ögonbrynen och låt verka ett litet tag. När du sköljer bort löddret ska brynen ha blivit ljusare igen.