Drömmiga ögonbryn! Få dem i 3 enkla steg

Hur skapar man perfekta ögonbryn? Hur målar man i dem snabbt för en snygg look som varar länge? Hur vårdar man dessa små och ömtåliga hårstrån? Nedan hittar du svaren på detta och mer, för att lära dig att skapa dina drömmars ögonbryn!

Om du använder smink, vet du säkert redan att varje steg har stor betydelse. Ett löst puder som följs av en foundation är ett stort misstag. Att applicera smink efter foundation även är krångligt eftersom ögonskugga lätt faller ner på kinderna och förstör den mjuka och jämna effekt du skapat.

Det samma gäller för ögonbryn. Varje steg är viktigt, med allt från vård av ögonbrynen till att forma och sminka dem.

Skarpa, kraftiga och fylliga… ögonbrynen i dina drömmar

Det finns inte en perfekt modell av ögonbryn som passar alla. Därför är det ingen bra idé att använda sig av stenciler för ögonbrynen. Färgen så väl som tjockleken, fylligheten och längden på brynen ska skräddarsys och skapas utifrån varje person. Ju rundare ansiktet är, desto skarpare kan bågarna vara, för att främja våra ansiktsdrag och det som gör vårt utseende unikt.

Det finns därför inte bara ett säkert sätt som passar alla. De vackraste brynen är de som ser mest naturliga ut, utan att vara överdrivna i färg eller konturer. Det är perfekt om dina drömmars ögonbryn är de som är naturliga.

Det första, vårda ögonbrynen

Det finns inga vackra ögonbryn utan rätt vård, så det första du måste göra är att införskaffa ett serum eller ricinolja. Den första är mest effektiv men du kan även stärka och nära brynen med naturlig olja.

Välvårdade (näringsfyllda, återfuktade, reparerade) bryn är naturligt vackra. Hårsäckarna stärks och gör att hårstrån inte faller av och blir kraftigare. Kala fläckar försvinner så att du får skarpa bågar.

Hur ska det hjälpa för att fylla i ögonbrynen? Enkelt; smink är bara en extra produkt, inte något som ska kamouflera fula och vanvårdade bryn.

Det andra, forma ögonbrynen

Att lämna brynen som de är, är ingen bra idé. Du måste ta kontroll över hur de växer så de inte blir för buskiga. Att få till den bästa formen på brynen är en prioritet, endast vältrimmade bryn ser som bäst ut.

Hur markerar man den bästa formen på ögonbrynen?

  1. Ögonbrynens början är en linje som går genom det inre hörnet av ögat, parallellt med näsvingen.
  2. Slutet av ögonbrynet är en linje som går från näsvingen genom ögats yttre ände.
  3. Toppen av ögonbrynets båge är en linje som går från näsvingen genom ögats pupill.

Våra bryn måste även ha rätt färg och tjocklek, vi måste även bestämma om vi vill ha en mjuk eller skarp båge. Därefter är vi redo att forma dem, vilket innebär att plocka onödiga hårstrån och trimma de som står ut. Markering av ögonbrynen och formande kan göras av en professionell skönhetsterapeut om man är osäker på vad som ska göras.

Det tredje, måla ögonbrynen

Om vi glömmer smink, kan vi även glömma det drömmiga utseendet. Oavsett hur vackra dina naturliga ögonbryn är, bör du främja dem med lite smink; penna, puder eller gel. Men hur målar vi i dem på rätt sätt?

Det är inte komplicerat. Färgen på din kosmetika måste vara så lik din hårfärg som möjligt. Den undre linjen ska vara mest skarp, och ju högre du fyller i desto mjukare blir effekten, alltså måste produkten blandas in i brynet när du målar den övre linjen. Behåll konturerna mjuka istället för skarpa.

Det är allt. Våga utöva dessa tre steg som tillåter dig att få vackra, drömmiga ögonbryn!