Fylla i ögonbrynen: 5 vanliga misstag

Vet du hur man fyller i ögonbrynen? Det är lätt att misslyckas och göra att sina annars naturliga bryn ser fula ut. Är du en av de som inte vet hur man målar i dem? Kolla in vår lista över de vanligaste misstagen och undvik att själv begå dem, för att få naturligt snygga bryn!

Tittar du med avund på personer med perfekt målade ögonbryn i reklam och på sociala medier, och sedan ser ner på dina egna bryn? För smala? För glesa? För ljusa? Du kan fixa det genom att fylla i dem på rätt sätt. Du måste bara undvika dessa fem vanliga misstag för att se till att du får ett snyggt utseende!

5 VANLIGASTE MISSTAGEN VID MÅLANDE AV ÖGONBRYNEN

Misstag 1. Fel form på göonbrynen

Det allra första misstaget du kanske gör är att forma brynen fel. Det är redan i detta stadiet som de flesta gör fel. Vi gillar att plocka för mycket och lämnar kvar glesa, tunna eller för korta bryn eller kraftiga bågar. Detta bryter ansiktets symmetri.

Du måste komma ihåg att mäta och markera ögonbrynen på rätt sätt. Det bästa är att markera ut början, slutet och toppen av bågen innan du börjar. Måla sedan ut ögonbrynets kontur beroende på din ansiktsform:

  • mjuk båge för ovala ansikten
  • skarp båge för runda eller diamant-formade ansikten
  • tjockare S-formade bryn för fyrkantiga ansikten
  • rundade bryn för triangulära ansikten
  • raka bryn för avlånga ansikten

Misstag 2. Fel färg på sminket

Ett annat misstag hör samman med att välja färgen på sminket som ska måla i ögonbrynen. Vackra bryn passar med hudtonen och hårfärgen. Väldigt mörka eller svarta bryn passar inte på en blond person. Det är inte bara färgen som spelar roll, utan även rätt ton av färg. Precis som med foundation kan brynpennor och geler vara kalla eller varma. Valet av fel färg och ton lägger grunden för misslyckade bryn.

Misstag 3. För mycket smink

Att använda för mycket sminkprodukter är ännu ett vanligt misstag. Även en brynpenna eller gel i perfekt färg kan förstöra din sminkning om du använder för mycket av den. Regeln är enkel, håll dig till en så naturlig och lätt sminkning som möjligt.

Misstag 4. Seriefigurliknande bryn

Det finns ett par fler misstag som är vanliga att göra när man fyller i ögonbrynen, även dessa har att göra med färgen och formen. Många brukar nämligen göra dem för skarpa, mäta ut dem fel eller göra för skarpa bågar. Vi glömmer ofta att de övre och under linjerna ska dras mjukt och försiktigt, och att brynens början inte kan vara fyrkantiga. Att få till detta utseende gör att dina bryn ser ut att vara tagna ur en serietidning eller teknad film. Inte precis ett eftertraktat utseende, eller hur?

Misstag 5. Ingen trimning av brynen

Finns det något mer som kan förvandla din vackra sminkning och bryn till en flopp? Även om du följer alla steg till punkt och pricka, måste du även trimma de överflödiga hårstrån som växer runt om ditt ögonbryns kontur. De kan lätt förstöra den snygga sminkningen och effekten du arbetat så hårt för.

Efter att du är färdig med din sminkning, ta en pincett och noppa bort oönskade hårstrån. Det tar bara några sekunder, men gör stor skillnad. Om du vill ha perfekta ögonbryn, on fleek, gör det!