Hur aktiverar man tillväxt av ögonbrynen? Testa dessa naturliga behandlingar för kraftigare bryn!

För de av er som har gått för långt med att forma brynen och för de som har naturliga bryn som bara är tunna och glesa, kolla in de bästa naturliga sätten för att aktivera hårväxten och främja volym!

Dessa små hårstrån behöver mycket vård! Om de är utsatta för många skadliga faktorer (gifter, smink med dålig kvalitet, biverkningar från medicin) kan du även uppleva håravfall.

Svaga ögonbryn blir både tunnare och ser tråkiga ut. Det är det största problemet med bryn som vi står inför.

Hur stärker man ögonbrynen och gör att de växer snabbare?

Det finns två saker som påverkar brynens tillstånd och utseende. Det första är en kost som är rik på feta syror, vitaminer och mineraler, men även fukt och näringstillskott. Det andra är att bry sig om brynen från utsidan, ett bra ögonbrynsserum, olja eller mask som levererar ingredienserna som krävs för hårväxt, fyllighet och stärkande.

De bästa sätten för att göra ögonbrynen kraftigare och fylligare

Upptäck de mest effektiva ögonbryns behandlingarna som snabbt gör dina. bryn starkare, kraftigare och fylligare!

1. Ögonbrynsserum

Det som står högst på listan är ett ögonbrynsserum. En produkt som varje person borde ha. Om den används regelbundet kan den tillföra brynen med alls som behövs för att de ska växa sig starkare, fylligare och helt enkelt se bättre ut för varje dag.

Ett bra ögonbrynsserum borde innehålla ett antal reparerande och stärkande ingredienser, så som keratin och vegetabiliska oljor, samt vitaminer (E-vitamin och A-vitamin är de viktigaste) och olika hårväxt aktiverande ömnen så som baicapil. Genom att tillföra dem dagligen kan du förbättra utseendet på dina bryn och återuppbygga dem.

2. Ricinolja

Ricinolja är ett populärt alternativ till ögonbrynsserum. Det är även den mest naturliga oljan som, med all rätt, tar på sig att stimulera hårväxten i ögonbrynen. Om den regelbundet gnuggas mot ögonbrynen gör den hårsäckarna starkare och grundade, så att hårstråna i sig blir stärkta, mörjare och kraftigare.

3. Arganolja

Istället för ricinolja kan du testa arganolja, som inte triggar hårväxt lika intensivt men är en bra och vårdande olja. Den är lite tunnare än ricinolja så den är lättare att applicera. Den är ett bra tillskott till ögonbrynsserum eller en produkt som kan användas i en paus mellan behandlingarna med ögonbrynsserum.

4. Kokosolja

Denna olja är inte så populär när det kommer till ögonbryn, men rekommenderas alltjämt. Naturlig kokosolja är brett tillgänglig och väldigt tjock så den varar längre. Å andra sidan är dess konsistens inte enkel att applicera, den skapar lätt uppbyggnader och klumpar samt gör ögonbrynen väldigt kletiga och oljiga. Samtidigt är kokosolja ett bra skydd mot fuktförlust.

5. Massage

Om vi vill stimulera hårsäckarna att arbeta mer intensivt kan vi använda oss av massage. Det enklaste sättet är att använda en ny tandborste, mascara-borste eller helt enkelt fingertopparna.

Men hur gör man det? På kvällen är den bästa tiden, efter att allt smink har tagits bort och brynen rengjorts. Massera ögonbrynen mjukt under cirka 3 minute i cirkulära rörelser. Repetera varje kväll.

6. Mjölk-kompress

Du blir säkert förvånad över denna! Du kan använda mjölk för att stimulera ögonbrynens hårväxt eftersom det innehåller proteiner som är viktiga för hår, vårdar och återfuktar. Du lägger bara en bommulstuss i mjölk och pressar den mot brynet i några minuter – det ska trigga igång tillväxten.

7. Vaseline för ögonbryn

En mångsidig kosmetika som är lätt att glömma bort. De hjälper inte bara torra läppar men ger även fukt, elasticitet och förbättrar utseendet av ögonbrynen – den kan fungera bra tillsammans med sitt ögonbrynsserum. Kom ihåg att det är rekommenderat att göra detta på kvällen, eftersom Vaseline kan göra dina bryn oljiga och det absorberas långsamt.