Vägen till skönhet. Sminka ögonbrynen steg för steg

När det kommer till sminkning är perfekt definierade ögonbryn som pricken över i:et. Även om du lyckas applciera allt smink perfekt, men glömmer att definiera bågen, kommer ditt ansikte att sakna något. Detta är varför du måste veta hur man sminkar ögonbrynen.

Det går inte att bortse från att vi under en tid nu blivit mer och mer måna om våra ögonbryn och deras utseende. De som en gång var bortglömda och lämnade åt sitt öde, spelar nu en stor roll för sminkingar och skönhet – perfekt formade, i en färg som passar både hudtonen och håret, kraftiga och livfulla.

Vet du hur man sminkar ögonbrynen för att de ska bli en av de viktigaste delarna i ditt utseende? Vet du hur man sminkar bryn för att de ska ge vackra resultat? Ta reda på det här!

Innan du börjar…

… kom ihåg att vackra bryn är hälsosamma bryn. Om du vill att de ska se bra ut efter att de definieras med färgad kosmetika och smink, måste du först fokusera på att vårda dem på rätt sätt. Lyckligtvis finns det några tillvägagångssätt för att lyckas med detta.

  1. Använd ett bra ögonbrynsserum regelbundet.
  2. Ta endast bort smink med naturlig ricinolja – den gör brynen starkare.
  3. Kamma brynen varje dag och massera dem lätt med fingertopparna.

Väsentliga produkter för sminking av ögonbryn

En stor roll spelas av kvaliteten av de färgade sminkprodukter och kosmetika som använda för att sminka brynen. Liknande att välja en ansiktskräm eller shampoo, borde vi här även vara uppmärksamma på ingredienserna som används för att skapa en särskild kosmetika som vårdar brynen. Liksom håret som växer på våra hjässor, kan ögonbryn falla av om de utsätts för skadliga ämnen, vilket gör att pennor, geler och ögonskuggor som används för att sminka brynen bör vara så naturliga som möjligt. Att välja produkter med mineraler är även ett bra val.

Självklart kan inte effektivt smink existera utan att använda rätt accessoarer. En kam (en rengjord maskara applikator, till exempel), en vinklad sminkborste och en liten sked för att blanda med, är nödvändiga om du vill skapa en perfekt ögonbrynsminking.

SMINKA ÖGONBRYNEN STEG FÖR STEG

När du äntligen samlat ihop alla de viktiga sakerna (sminket och accessoarer), kan du börja med att applicera sminket på brynen. Men hur gör man det på rätt sätt?

1. Definiera den perfekta formen på brynen

Att kartlägga coh markera början, bågen och slutet på brynen är det viktigaste. Mät ut tre raka linjer som går från näsvingen till:

  • längs med näsan
  • genom pupillen
  • genom den yttre kanten på ögat

Dessa är de tre punkterna som kommer markera var brynet bör börja, ha sin högsta punkt och var det bör sluta. Du kan ta för givet att symmetrin av ditt ansikte kommer att förbli oförändrad när du väl lyckas med att mäta och markera ut formen på dina bryn på rätt sätt.

2. Gör konturen av dina bryn

Det andra steget är att markera brynen men hjälp av punkterna du mätt ut. Du måste se till att brynet har rätt båge, och är vare sig för tjock eller smal. Du måste även respektera den naturliga tjockleken hos brynet och lita på den naturliga formen hos dina bryn som sminkningen är tänkt att främja. Det finns en regel; ju jämnare sina ansiktsdrag är, desto skarpare kan bågen på dina bryn vara.

3. Måla dit hårstrån som saknas

Den mest krävande delen i att sminka brynen är gjord. Nu är det dags att kamoflera det som saknas och dölja kala eller glesa områden. För att göra det på rätt sätt, välj en tunn borste som kommer att tillåta dig att måla korta och smala linjer som ska efterlikna hårstrån. Du måste komma ihåg att måla dem brevid varandra och behålla en naturlig riktning som följer de riktiga hårstrånas växtriktning.

4. Fyll i ögonbrynen

Efter att du kamoflerat glesa områden, kan du fortsätta med att fylla i resten med ögonskugga. Gör det sakta och försiktigt, fyll gradvis i konturen som du målat upp tidigare. Om du vill ha en naturlig effekt, försök att börja med den mörkare färgen vid slutet av brynen och gör den senare ljusare mot mitten av ansiktet och början av brynet, detta kallas för ombre-effekt. Eftersom naturliga bryn inte har en jämn färg över hela blir detta ett mer verklighetstroget resultat.

5. Blanda den övre linjen

För ännu bättre resultat, blanda den övre delen av ögonbrynen med huden. Detta kan göras mest effektivt med en liten svamp eller speciell borste för att blanda smink.

6. Kamma igenom brynen

Det behöver inte påpekas att perfekta bryn måste vara stilrena, och denna effekt görs bäst med hjälp av en kam. Det handlar inte om att göra utstående hårstrån raka men mer om att sprida hårstråna så att sminket hamnar mer jämnt fördelat över hela brynet. Dy kan se effekten bättre efter varje drag.

7. Definiera basen på dina ögonbryn

Till sist, något vi ofta glömmer men som är viktigt när det kommer till att sminka ögonbrynen – applicering av antingen an hudfärgad penna eller ljus ögonskygga direkt under ögonbrynet. Denna teknik främjar och förstärker brynets form.